Koalicija „Šabac protiv nasilja” podnela krivične prijave protiv gradonačelnika i direktora vodovoda

Mar 8, 2024 - 11:38
Mar 11, 2024 - 10:18
 0  10
Koalicija „Šabac protiv nasilja” podnela krivične prijave protiv gradonačelnika i direktora vodovoda

Koalicija „Šabac protiv nasilja“ juče je predala krivične prijave protiv gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića i direktora JKP „Vodovod“ Jovana Vraneša zbog, kako su naveli, toga što su naplaćivali uslugu prečišćavanja otpadnih voda građanima, a uslugu nisu isporučili. Na taj način su od građana Šapca uzeli  preko 2 miliona evra, tvrde predstavnici ove koalicije i navode da će tražiti da se taj novac vrati stanovnicima ovog grada.

„Jedna od najvećih investicija u našem gradu, koja je došla zahvaljujući saradnji grada Šapca sa EU, vredna 30 miliona evra je prečistač otpadnih voda, zahvaljujući kojem smo mi doveli 30 kompanija u našu industrijsku zonu. Zbog toga smo imali nova radna mesta, uređenu životnu sredinu i brigu o tome kako se grad u budućnosti razvija. To jedno potrojenje uspeli su da pokvare i da sve fekalije ovog grada odlaze u Savu. To im nije bilo dovoljno, pa su tu uslugu koji ne isporučuju već 18 meseci, građanima Šapca svakog meseca naplatili. Na taj način su pokrali građane Šapca, 20 hiljada domaćinstava u gradu koji redovno tu uslugu plaćaju, u iznosu od preko 2 miliona evra“, izjavio je Nebojša Zelenović

Zbog toga je koalicija „Šabac protiv nasilja“ podnela krivične prijave protiv gradonačelnika Aleksandra Pajića, ali i direktora JKP  „Vodovod“ Jovana Vraneša. Oni su pokrenuli i sve procedure pred nadležnim institucijama kako bi se utvrdile sve činjenice.

„U Gradskoj upravi podnećemo zahtev načelniku Gradske uprave i nadležnom preduzeću, da se građanima Šapca vrate pare koje su im uzete, a da krivci za to snose odgovornost“, dodao je Zelenović

Božidar Katić naveo je da ova situacija pokazuje nezainteresovanost nadležnih o tome kako građani žive i šta im se dešava.

„To pokazuje povećanje cena komunalija od 35 odsto, kao i povećanje cena grejanja od 32 odsto. Njih ne interesuje šta misle građani ovog grada, jer njih nisu ni birali građani ovog grada. Volja građana je da ovo bude normalan i civilizovan grad, koji brine o svojim stanovnicima. Da to bude grad u kom javna preduzeća ne žive od subvencija, a prikazuju dobit, već da bude grad u kom građani dobijaju najbolju uslugu po najnižoj ceni“.

Predstavnici ove koalicije ni juče nisu prisustvovali sednici Skupštine grada „zbog nezapamćene izborne krađe ova lista neće davati legitimitet lopovima koji su na najbrutalniji način prekrojili izbornu volju građana“, izjavio je Nebojša Zelenović. 

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow