IN Memoriam: Predrag Drezgić Preša (1959-2024)

Feb 29, 2024 - 12:50
Mar 2, 2024 - 09:21
 0  236
IN Memoriam: Predrag Drezgić Preša (1959-2024)

Predrag Drezgić Preša iznenada je preminuo danas u 65. godini. Rođen je u Bogatiću 26. novembra 1959. godine, intresovanje za muziku pokazuje još u osnovnoj školi, koju je završio u Dublju.

Nakon srednje škole, upisao je muzičku akademiju u Novom Sadu i u toku studija ozbiljno se bavi muzikom na estradi.Snimio je svoj prvi solistički album narodne muzike. Kasnije se prebacuje na FMU u Beogradu gde nastavlja studije i još intezivnije se bavi profesionalnim pevanjem. 

Učestvovao je i bio nagrađivan kao kompozitor,aranžer i interpretator na mnogim festivalima narodne muzike u zemlji i inostranstvu. Bio je učesnik  velikog broja humanitarnih koncerata i nastupa. Za svoj rad, pre svega, kao vokalnog soliste, kao i drugih aktivnosti u oblasti muzike i svog visoko profesionalnog delovanja, relevantne institucije mu dodeljuju status umetnika.

Kao vokalni solista Radio Beograda, uradio je veliki broj trajnih snimaka. Snimio je i objavio deset solističkih albuma komponovane narodne i izvorne muzike, bio nagrađivani kompozitor,aranžer i interpretator, sa statusom nacionalnog umetnika. Radio je u školi kao nastavnik muzičke kulture i bavio se pevanjem, komponovanjem i aranžiranjem.

Vreme i mesto sahrane Predraga Drezgića biće naknadno objavljeni.

Foto: Predrag Drezgić Preša/BIOGRAFIJA

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow