Šabac protiv nasilja: SNS krade, Šapčani plaćaju

Feb 29, 2024 - 17:40
Mar 2, 2024 - 09:22
 0  5
Šabac protiv nasilja: SNS krade, Šapčani plaćaju

Saopštenje koalicije Šabac protiv nasilja, prenosimo u celosti: 

"Nikada ranije građani nisu trpeli veću štetu od ljudi koji vrše vlast, nego što je to slučaj danas u Šapcu i Srbiji. O tome koliko Vučićev mafijaški režim pogubno utiče na društvo govore i Rezolucija evropskog parlamenta o izbornoj krađi, izveštaj ODIHR-a, kao i najnoviji izveštaj Fridom hausa prema kojem je Srbija zabeležila najveći pad u Evropi u smanjenu prava i građanskih sloboda.


Kada su država i grad podređeni interesu mafije koja je uzurpirala vlast, građani svojim novcem skupo plaćaju korupciju i kriminal. Kada se novac iz gradskog budžeta troši na plate za naprednjake koji parazitiraju u javnom sektoru, kada se Jarinom plaća preko milion i po dinara po ležećem policajcu koji
niču na svakom koraku, kada je potrebno namiriti čitavu armiju neposrednih izvršioca najveće izborne krađe ikada, onda sve to plaćaju građani tako što im se povećavaju nameti i računi. Povećanje računa za komunalne usluge i snabdevanje vodom, od čak 35 posto je samo jedna od odluka nelegitimnih gradskih vlasti kojom treba da se dođe do novca za podmirivanje sve skupljih prohteva kriminalaca koji su uzurpirali vlast u Šapcu. Jer, kako, na primer, drugačije objasniti vozni park porodice Mićić kojoj je glavni argument u vršenju javnih poslova kumstvo sa Sandokanom? Ili, izuzetno luksuzan život doktora Birmančevića, na čemu mu zavide čak i mnogi kriminalci koji su bliži Vučiću, pa samim tim u prilici da još više pokradu!?


Šapčane, kao i stanovnike drugih mesta u Srbiji, jako skupo košta nova SNS elita nastala na korupciji i krađi. Zbog toga su poskupljenja svega redovna, a životni standard građana sve lošiji. 

Vreme je za odgovornost zbog krađe novca i glasova! Nakon 12 godina urušavanja institucija, razaranja društva, obesmišljavanja države, pljačke budžeta lopovi su uhvaćeni u krađi. Rezolucija evropskog parlamenta o izbornoj krađi, izveštaj ODIHR-a, kao i izveštaj Fridom hausa sa jedne strane, i stvaranje društvene opozicije koju čine stranke, akademska zajednica, studenti, nevladine organizacije, kao i svi slobodoumni građani, sa druge strane, neminovno dovode do pada Vučićevog mafijaškog režima. Tada, ubrzo, će biti moguće urediti državu i živeti normalno u Šapcu i Srbiji", navodi se u saopštenju ove koalicije.

Foto: Šabac protiv nasilja

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow