Šest žrtava saobraćajnih nesreća na području Policijske uprave Šabac od početka godine

Mar 23, 2024 - 10:30
Mar 25, 2024 - 09:38
 0  6
Šest žrtava saobraćajnih nesreća na području Policijske uprave Šabac od početka godine

Mladić B. K. (21), koji je 18. marta poginuo kod Loznice, šesta je žrtva saobraćajnih nesreća na području Policijske uprave Šabac od početka godine. U ovom periodu lakše i teže povređeno je 110 ljudi, prenosi Telegraf.

- U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila nepropisna brzina - istakli su u odeljenju saobraćajne policije i apelovali na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine.

Ranije je iz Policijske uprave u Šapcu saopšteno da je prošle godine u 1.072 saobraćajne nesreće u kojima je poginulo 35 ljudi, odnosno 3 više nego 2022. godine i 874 povređeno.

Kao prošle i u prvim mesecima ove godine, osim neprilagođene brine saobraćajni policajci su kao najčešće prekršaje evidentirali nekorišćenje sigurnosnog pojasa i upotrebu telefona tokom vožnje.

- Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu. Takođe, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas, kao i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za dve trećine smanjuje opasnost od stradanja. Vežite pojas, bezbedno prevozite decu, sigurnost je na prvom mestu.

- Napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbednosti, a mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju na ekran. Zato, ostavite telefon i, dok ste u saobraćaju, uzmite sopstvenu bezbednost u svoje ruke - navodi se u apelu Policijske uprave Šabac upućenom vozačima.

Izvor: Telegraf.rs

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow