Zelenović: Građane treba upoznati sa detaljima Rezolucije EP

Feb 13, 2024 - 16:22
Feb 14, 2024 - 09:12
 0  7
Zelenović: Građane treba upoznati sa detaljima Rezolucije EP

Predstavnici koalicije Šabac protiv nasilja danas su, ispred Stare robne kuće, građanima delili izvode iz Rezolucije o izborima u Srbiji koju je doneo Evropski parlament. Oni ističu da je bitno da građani znaju šta se desilo na izborima 17. decembra i da treba da budu upoznati sa detaljima Rezolucije. 

„Čuli smo da građani ne znaju do detalja razmere krađe, ne znaju da je svako peto mesto u Beogradu kompromitovano i svako treće u Srbiji, verovatno po manjim gradovima i selima je to i češći slučaj. To znači da su izbori „falš“ i da su rezultati izbora takvi da se moraju poništiti svuda. Takođe smo čuli da građani ne znaju uopšte da je doneta Rezolucija Evropskog parlamenta i da u toj Rezoluciji piše da treba da se sprovede međunarodna istraga o izborima u Srbiji i da se traži poništavanje svih izbora na svim nivoima. Mi verujemo da je potrebno razgovarati o tome sa građanima, da ih treba upoznati sa detaljima Rezolucije, da se ukaže na one stvari koje stoje u Rezoluciji i na neki način da pojasnimo koliko je važno  da se međunarodne snage uključe u ovo rešavanje problema koje, očigledno, mi sami, kao građani Srbije, ne možemo da rešimo na dobar način“, istakao je Nebojša Zelenović

Zelenović je rekao i da se desila „nezapamćena krađa sa velikim brojem ljudi koji su preseljavani na određene adrese, sa „uspavljivanjem“ živih, sa „oživaljavanjem“ mrtvih“.

On je naglasio i da Vučić, bez te „nezapamćene krađe“, ne bi imao većinu da formira vlast u Srbiji i da bi „sigurno izgubio velike gradove kao što su Beohgrad, Kruševac, Kraljevo i Šabac“.

 „Veliki broj građana nemaju televizije kao što je Nova, N1, a sa RTS-a ne mogu da čuju ništa.  Na RTS-u su mogli da vide i lažno glasanje koje se navodno desilo u parlamentu, sa lažnim brojem glasova. Građani treba da znaju i da su tzv. Vučićevi prijatelji - Micotakis, Sančez, Bilčik ili Mekalister i njihovi poslanici  glasali protiv Vučića u parlamentu, glasali su za ovu Rezoluciju i šta u njoj piše“, zaključio je na kraju Zelenović.

Foto: Šabac protiv nasilja

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow