Saopštenje POKS Šabac : Sumnjiva nabaka opreme za hlorizaciju vode

May 9, 2024 - 12:05
 0  32
Saopštenje POKS Šabac : Sumnjiva nabaka opreme za hlorizaciju vode

Saopštenje GrO Pokreta obnove Kraljevine Srbije prenosimo u celosti:

"Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije obaveštava javnost da je grad Šabac iz budžeta finansirao nabavku i ugradnju opreme za hloricaiju vode 2022. godine, iako za to nije postojala ni potreba, niti je ova investicija na bilo koji način planirana.
Stručne službe JKP "Vodovod" Šabac nisu ni u svojim kratkoročnim ni u svojim dugoročnim planovima predvidele ovu investiciju iz jednostavnog razloga što za njom - nije bilo nikakve potrebe. Naime postojeći sistem za hlorisanje vode uredno je funkcionisao i nije bilo potrebe, osim nekih i nama građanima, a očigledno i stručnim licima u ovom preduzeću, potpuno nepoznatih. Ova investicija posebno je upitna kada znamo da postoje mnogi problemi i važnije stvari, počev od izgradnje vodovodne mreže koja je nikada sporija, kanalizacione mreže gde aktuelna vlast nije napravila ni jedan jedini metar već čeriti godine, priključivanje građana na mreže. Da ne govorimo o neophodnoj i preko potrebnoj modernizaciji sistema za merenje i očitavanje potrošnje vode.
U postupku nabavke angažovana je firma "Sigma" iz Crvenke, koja je inače bila na teritoriji cele Srbije isključivi izvođač ovakvih radova što postavlja ozbiljna pitanja vezana za monopole i zaštitu konkurencije. Radovi su plaćeni  60 milona dinara (nešto preko pola miliona evra).
Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije pita ovim povodom rukovodstvo JKP "Vodovod" Šabac gde se nalazi ispravna oprema koja je do tada korišćena?
Takođe, tražimo odgovor kako se došlo do ove cifre (60 miliona) i da li su tačne procene stručnjaka da je ovo znatno viša cifra od realne?
Da li je ovo i ovakvo upravljanje budžetskim sredstvima dovelo ovo javno preduzeže u tešku situaciju i kako je moguće da JKP "Vodovod" sa svim svojim kadrovskim i stručnim potencijalima bude u ovakvoj situaciji? 
I na kraju za sve nas građane Šapca ostaje pitanje : Da li postoji nešto u ovom gradu što kadrovi SNS-a i njihovih pratnera nisu uništili?
I zato neka vam ne bude čudno što grad koji ima 88.000 punoletnih stanovnika ima, verovali ili ne, 100.383 birača", navodi se u saopštenju.

Foto: POKS Šabac

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow