Saopštenje stranke Zajedno povodom napada na novinara Vuka Cvijića

May 30, 2024 - 10:49
 0  7
Saopštenje stranke Zajedno povodom napada na novinara Vuka Cvijića

Saopštenje stranke Zajedno prenosimo uu celosti:

"Napadom na Vuka Cvijića, ozbiljnog istraživačkog novinara, vodećeg u razotkrivanju mafijaške strukture vladanja i kriminalaca povezanih sa vrhom naprednjačke vlasti, režim Aleksandra Vučića još jednom je demonstrirao da je nasilje njegovo osnovno svojstvo.

U maniru autokratskih, mafijaških sistema Aleksandar Vučić vidi ogromnu opasnost u istini i slobodnoj misli, zbog čega tokom čitave decenije, guši i proganja svaku ideju slobodnog novinarstva. Specifično istraživačko usmerenje Vuka Cvijića, koje je fokusirano na srž organizovanog kriminala i ulogu funkcionera u kriminalnoj mreži Srbije i Balkana, posebno je opasno i zahteva maksimalno angažovanje slobodarske javnosti u zaštiti Vukovog lika i dela.

Stranka Zajedno zahteva sudsko procesuiranje napadača i osudu u najkraćem roku, a sa ciljem da se obeshrabe i preduprede budući napadi i na Vuka Cvijića i na ostale novinare. Stojimo uz hrabre novinare koji razbijaju državnu mafiju i maglu laži koja je prekrila naše društvo", navodi se u saopštenju ove stranke. 

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow