Saopštenje Gradskog odbora POKS Šabac: Šabac pod vodom zbog nesposobne lokalne vlasti 

May 22, 2024 - 14:07
 0  17
Saopštenje Gradskog odbora POKS Šabac: Šabac pod vodom zbog nesposobne lokalne vlasti 

Saopštenje Gradskog odbora POKS Šabac prenosimo u celosti:

"Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Šapcu konstatuje da je veliki broj  ulica u gradu i prigradskim naseljima juče bio pod vodom zbog nesposobnosti, neznanja i nezainteresovanosti aktuelne nelegalne gradske vlasti.


"Od pre četiri godine obećanih 150 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže i dalje nema ništa. Dok se vodovodna mreža, sporije nego ikada i nekako širi, aktuelne nelegalne gradske vlasti nisu u prethodne četiri godine napravile ni jedan jedini metar nove kanalizacione mreže. A kakvo je održavanje i briga o postojećoj, videli smo svi juče kada je Šabac ličio na Veneciju." izjavio je predsednik GrO POKS Šabac, Božidar Katić.


POKS Šabac podseća sugrađane i na činjenicu da u našem gradu, kao pečurke posle kiše, na svakom koraku niču nove zgrade i da gradska infrastruktura nije prilagođena i predviđena za ovakvu intenzivnu i divlju gradnju.


"Mi danas na svakom ćošku, u svakoj ulici imamo nove višespratnice. Tamo gde je bilo 20 kuća danas imate 10 stambenoh zgrada sa po 20 do 50 stanova. To je nemoguće bez potpune rekonstrukcije kanalizacione mreže, koja naravno, nigde nije urađena. Ispunjavanje želja investitora bloskih vlasti i davanje dozvola za višespratnice na svim mogućim lokacijama, na kraju će i to bukvalno, potopiti i udaviti ovaj grad. " naglasio je Katić.


POKS Šabac poziva sugrađane da se uključe u aktivan otpor nelegalnoj i nelegitimnoj gradskoj vlasti. Samo svi zajedno možemo od ove pošasti i propasti odbraniti i sačuvati naš grad. Odbranimo i oslobodimo Šabac", navodi se u saopštenju. 

Foto: POKS Šabac

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow